top of page
DUINENGORDEL_KIM_CLIJSTERS_2015_KVRANCKE

Picknick

 

In het zand of aan het water, in Duinengordel kan je zalig picknicken!

 

De Oudsberg

Beklim de top van de Oudsberg en sla er je dekentje uit voor een gezellige picknick. Hier heerst een microklimaat met 's zomers lekker warm zand. De kruinen van de eikenhoutstoven zorgen voor schaduw en verkoeling. Het panoramisch uitzicht krijg je er gratis bij. Kinderen buikrollen van boven naar beneden, klimmen in bomen of zoeken naar kriebeldiertjes in het zand. Tip: huur een bolderkar bij Camping Zavelbos om je picknickmateriaal gemakkelijk te vervoeren.

Picknickplekken

Of trek met de fiets of ga te voet naar de nieuwe picknickplekken en verpoos heerlijk aan het water. Bij het ven Ruiterskuilen zweeft een houten platform vanaf de oever over het water. Hier kan je genieten van de stilte en daardoor is dit de ideale pauzestop tijdens een wandel- of fietstocht. Zet je aan tafel en baadt in de zon of speur naar blauwe libellen tussen het riet. Deze oase van rust ligt in Opglabbeek en bereik je via het fietsroutenetwerk tussen knooppunten 33 en 70 of via de gele en blauwe wandellus in het gebied Donderslag.

In Opoeteren kan je vanop een picknickplek pootje baden in het heldere water van de Bosbeek. Kies je plekje in de zon of schuil er bij slecht weer en laat je betoveren door het eigentijds design en vakwerk van de hand van een aantal plaatselijke studenten. Durf jij plaatsnemen op het uiteinde dat boven het water zweeft? Deze rustplek ligt tussen knooppunten 37 en 38 van het fietsroutenetwerk in de Berkendijk.

Digitale kaart

De nieuwe picknickplekken, de picknickbanken en de zitbanken staan op de digitale kaart aangeduid onder de laag 'Picknicklocaties'.

bottom of page