Agenda

 

Zintuigenwandeling

19/01/2020

Ga mee op pad op en rond de Oudsberg en ontdek de natuur met al je zintuigen. Wat je ziet, is dat wat je denkt te zien of wat je werkelijk ziet? Kom mee voelen, zien, ruiken, proeven en horen en beleef de natuur op een heel andere manier! Opgelet, voor deze wandeling is inschrijven vereist.

Lees meer >>

01_©MathieuGeelen_Ophovenderheide-6027.j

 

Winterwandeling

26/01/2020

Tijdens koude en donkere dagen is er op uit trekken minder vanzelfsprekend. Zelfs het landschap lijkt in winterslaap. Maar net dat maakt het uniek; de rust, de openheid, verlaten wegen en sprookjesachtige taferelen. Haal een frisse neus en geniet van winterpracht in de duinen!

Lees meer >>

02_©KrisThijs_oudsberg23_copy.jpg

 

Wandelen naar 2020

20/02/2020

Een bijzondere dag in het nieuwe decennium: 20.02.2020. We stappen het jaar tegemoet met een speciale wandeltocht over, in, op en door de tijd! Als klap op de vuurpijl vieren we dit momentum om 20:20 uur stipt op de top van de Oudsberg.

Lees meer >>

tijdwandeling.jpg

 

Big Five wandeling

23/02/2020

Naast Afrika heeft ook Duinengordel zijn Big Five. Benieuwd welke dieren dit zijn? Reptielen, insecten en vissen mag je al schrappen. Wil jij weten hoe je de Big Five kan spotten en of ze gevaarlijk zijn? Kom dan mee op deze trip en leer hun sporen herkennen. Whoeoeoehoe! Ideale gezinsuitstap!

Lees meer >>

02_bigfive_4.jpg

 

Sikkelmaanwandeling

28/02/2020

De maan spreekt tot de verbeelding. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Op 28 februari heeft de maan haar typische sikkelvorm waarbij 25% van de voorkant verlicht is. Zo is ze op haar mooist om met een telescoop te bewonderen vanop een open veld in Duinengordel. Kom mee wandelen in het donker en zoek naar prachtige kraters op het oppervlak van de maan.               
Zaklamp meenemen mag, de gids bepaalt wanneer deze uit moet. Opgelet, voor deze wandeling is inschrijven vereist. Afhankelijk van het weer, word op de dag van de wandeling meegedeeld of de wandeling kan doorgaan.

Lees meer >>

02_sikkelmaanwandeling_2b.jpg

 

Beverwandeling

29/03/2020

In de valleien van de Bosbeek en van de Itterbeek zijn er de laatste jaren opnieuw bevers actief.  Tijdens deze wandeling nemen we je o.a. mee naar de zijarmen van de Itterbeek en kom je alles te weten over dit bijzondere dier. Met wat geluk komen we onderweg ook sporen tegen van de bever zoals dammen, wissels of glijplekken. Vergeet je laarzen niet!

Meer info volgt

03_beaver-1343797_1920.jpg

 

Lentewandeling

26/04/2020

Vogels maken een nest. De knoppen aan bomen beginnen uit te lopen en zetten een blad. Heel wat bloesems en het hars van dennenbomen kan je ruiken. Is de zon van de partij? Dan warm je lekker op terwijl je door het zand bij de Oudsberg stapt. De lente is in het land!

Meer info volgt

DUINENGORDEL_KIM_CLIJSTERS_2015_KVRANCKE

 

European Day of Parks

31/05/2020

Duinengordel maakt deel uit van het Nationaal Park Hoge Kempen. Einde mei vind je over heel Europa deze opendeurdag voor nationale parken. Duinengordel is grotendeels Europese topnatuur. De Ranger vertelt welke uitzonderlijke planten en dieren hier thuis zijn en hoe ze beschermd worden.

Meer info volgt

EDoP 2019_NL_social media.png

 

Voskopwandeling

28/06/2020

Vanuit het plateau van Solterheide vertrek je op verkenning naar de Itterbeekvallei. In de randen van dit moeras graast een uniek schapenras op de weides van Limburgs Landschap bij Frans Creemers. Wist je dat dit Ardens ras levend erfgoed is? Je komt alles te weten over deze voskleurige schapen.

Meer info volgt

06_©FransCreemers_voskop_IMG_4811.JPG
Duinengordel natuurgebied Limburg

Duinengordel ligt in het noordoosten van Belgisch Limburg tussen Bosland en het Nationaal Park Hoge Kempen.

  • Facebook
  • Instagram