top of page
In de buurt van Duinengordel

 

In de buurt

 

Duinengordel ligt centraal tussen natuur en verrassende steden. Ontdek hier wat je in de buurt kan beleven.

 

Nationaal Park Hoge Kempen (20 km)

Dit is het eerste en enige Nationaal Park van België van bijna 6000 ha. 6 toegangspoorten met elk een eigen insteek heten je welkom: Connecterra, Kattevennen, Lieteberg (Blotevoetenpad), Mechelse Heide, Pietersheim en Station As. Het Nationaal Park vormt samen met Duinengordel het gebied Hoge Kempen.

Ga naar de website >>

In de buurt van Duinengordl: Nationaal Park Hoge Kempen

 

Grenspark Kempen~Broek (10 km)

Dit grensoverschrijdend natuurgebied bevindt zich in Kinrooi en Bree. Het trakteert je op vochtige (broek) en droge (Kempen) landschappen en je vindt er bijzondere libellen als watersnuffels, platbuiken en viervlekjes. Vanuit de Pollismolen in Opitter (Bree) kan je zowel Duinengordel als Kempen~Broek verkennen.

Ga naar de website >>

In de buurt van Duinengordl: Grenspark Kempen~Broek

 

Center Parcs (15 km)

Vakantiepark Erperheide in Peer ontvangt jaarlijks honderdduizenden gezinnen met kinderen, volwassenen en senioren die er komen genieten van de rust en een kwalitatieve vakantie. De cottages zijn ingeplant in het groen, wat garant staat voor een aangename, ontspannen vakantiebeleving. Ten zuiden van Erperheide ligt de Duinengordel.

Ga naar de pagina >>

indebuurt_centerparcs.jpg

 

Bosland (20 km)

Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar kinderen de baas zijn. Ouders mogen ook mee, maar alleen als ze braaf zijn. Deze gigantische natuurkern strekt zich uit over de gemeenten Hechtel-Eksel, Overpelt en Lommel. Ook in de Lommelse Sahara vind je landduinen in combinatie met een heerlijk uitzicht vanop de uitkijktoren.

Ga naar de website >>

In de buurt van Duinengordl: Bosland

 

Bokrijk (20 km)

Bokrijk is meer dan het Openluchtmuseum. Ontdek 550 hectare pure afwisseling. Fiets er door het water, maak een gezonde wandeling of ga naar de grote gratis speeltuin. Doorheen het jaar kan je er ook deelnemen aan tal van bijzondere of thematische dagactiviteiten.

Ga naar de website >>

In de buurt van Duinengordl: Bokrijk

 

Maasmechelen (20 km)

Maasmechelen is dan wel geen stad, maar je vindt er heel wat troeven om te shoppen. Op vlak van mode is Eisden met tal van handelszaken en het overdekte M2 shoppingcenter the place to be. Vlakbij op de voormalige mijnsite ligt het merkendorp Maasmechelen Village met  talrijke outletwinkels waar modeliefhebbers gouden zaakjes kunnen doen.

Ga naar de website >>

In de buurt van Duinengordl: Maasmechelen

 

Genk (10 km)

Genk is een uitgestrekte stad met typische mijncités die herinneren aan het mijnverleden. Culturele topper is C-mine in Winterslag met de levendige Vennestraat. Bij slecht weer richt je je pijlen op één van de drie overdekte shoppingcentra in het centrum.

Ga naar de website >>

In de buurt van Duinengordl: Genk

 

Hasselt (25 km)

Als hoofdstad van Limburg aan de Demer heeft Hasselt heel wat te bieden: shoppen in het stadscentrum of een avondje uit in één van de vele cultuurhuizen. Aanraders zijn het Modemuseum, het Jenevermuseum, de Japanse Tuin, de Muziekodroom, De Nieuwe Zaal, Z33, kerken en historische plekken of de Abdijsite Herkenrode buiten de stad.

Ga naar de website >>

In de buurt van Duinengordl: Hasselt

 

Maastricht (30 km)

Deze Nederlandse stad is het mekka voor shoppers, cultuurliefhebbers (o.a. Bonnefantenmuseum) met een zuiderse toets. De ligging van de historische stad aan de Maas biedt een rijke Romeinse geschiedenis met daarnaast heel wat evenementen.

Ga naar de website >>

In de buurt van Duinengordl: Maastricht

 

Eindhoven (50 km)

Deze stad heeft als bakermat van de gloeilamp heel wat te bieden als je wilt winkelen of uitgaan. Ontdek Eindhoven, de 5de grootste stad van Nederland.

Ga naar de website >>

In de buurt van Duinengordl: Eindhoven
bottom of page