top of page
1557315_800234216659185_261873689_o.jpg

 

Grote Routepaden

Alles ligt op loopafstand als je tijd genoeg hebt.

Geoefend wandelaar en meerwaardezoeker? Kies voor lange afstanden en magnifieke uitzichten. Grote Routepaden (GR) zijn wandelroutes over lange afstanden. Ze doen de mooiste stukjes van België aan en nemen je mee op trektocht naar fraaie landschappen en dorpjes met ongekende charme. Net als vergeten dorpen en aanlokkelijke oevers. Ook historische kernen zijn nooit veraf.

Je volgt simpelweg de wit-rode (GR-paden) of geel-rode (streek-GR) markeringen en een topogids. Die topogids kan je verkrijgen via de website Grote Routepaden.

 

GR-561 Kempen-Maaspad


De GR 561 Kempen-Maaspad brengt je via het historische centrum van Maastricht over het Nationaal Park Hoge Kempen naar de rand van de Duinengordel in het deelgebied Solterheide. Een momentje uitblazen? Hou onderweg even halt aan de paalkampeerplaatsen Itter en Solt. Je volgt er ook de steilrand van het Kempisch Plateau, hou hier en daar dus rekening met een flinke helling!

Daarna ga je via het gezellige centrum van Bree naar het natuurgebied Lozerheide en steek je de grens over met Nederland om een tijdje later via Lommel terug te keren. De route maakt nog een ommetje via Bosland om dan koers te zetten richting eindbestemming Diest.

 

Praktisch

 

Bestel de wandelkaart GR-561 Kempen-Maaspad via de website van Grote Routepaden of stippel online je route uit.

In de kijker

bottom of page