top of page
Bivakzones voor legaal wildkamp

 

Bivakzones Itter en Solt

Dé ultieme natuurbeleving, gratis tot rust komen in 't groen

Wil je genieten van de natuur in haar puurste vorm? Dan ben je bij de paalkampeerplaatsen Itter en Solt aan het juiste adres. Ideaal voor wie houdt van natuur en avontuur. Kom er in alle stilte tot rust en geniet van het nationaal park.

Het concept is simpel, de uitrusting basic. Een paal vormt het centrum van de zone waar je mag kamperen. In een straal van 10 meter rond deze paal wordt de zone afgebakend. Wat tref je aan op deze bivakzone? Een houten platform om tentjes op te plaatsen, een fietsenrek, enkele palen voor een hangmat, een picknicktafel, een zitbank en een composttoilet. Sinds juni 2017 is er een handpomp met niet drinkbaar grondwater op elke locatie aanwezig (water koken!).

De paalkampeerplaatsen liggen in de buurt van de Grote Routepaden, het wandelnetwerk voor lange afstanden. Maar ook de andere routestructuren van het Nationaal Park Hoge Kempen en de dorpskern van Opitter liggen op een steenworp van de locaties. Als je met de wagen komt, parkeer je buiten het bos, naast de Berg- of Itterstraat of in het centrum van Opitter. Vuilbakken zijn er niet omdat ze leegmaken in een bos veel inspanningen vergt en verkeer hier niet thuishoort. Dus is het nodig dat iedereen zijn eigen afval terug meeneemt. Neem dus je eigen vuilzakken mee.

Voorts moet het verbod op vuur maken strikt worden nageleefd. Overtreders worden beboet.

Als iedereen de regels naleeft en respect heeft voor andere kampeerders en de buurt blijven deze locaties bestaan. Anders wordt het moeilijk.

1.000-sterrenovernachting

Staf Coppens probeerde het Blotevoetenpad uit met zijn zoontje en genoot van een 1.000-sterrenovernachting op Solt. En jij, wanneer trakteer jij je familie op een nachtje slapen onder de blote sterrenhemel? Doe eens buitengewoon!

 
Praktisch

 

  • Paalkamperen is gratis. Reserveren is niet mogelijk! Zijn beide paalkampeerplaatsen volzet? Dan kan je terecht bij de volgende campings in de buurt.

 

  • De verschillende wandel-, fiets- (knooppunt #36 en #570), ruiter- (knooppunt #42), en mountainbikeroutes liggen in de buurt of passeren aan de locaties. De Grote Routepaden 561 Kempen-Maaspad passeert aan bivakzone Solt.

 

  • Volg je geen routestructuren? Start dan vanuit de dorpskern van Opitter via de Caubergstraat voor ongeveer 1 km (Itter) tot bijna 2 km (Solt). Of bekijk de ligging op onze kaart (via landmarks).

 

  • Bij de bivakzones is gemotoriseerd verkeer verboden.  Kom te voet of met de fiets. Kom je toch met de wagen, parkeer dan buiten het bos ter hoogte van de Berg- of Itterstraat of op het Itterplein in Opitter.

In de kijker

bottom of page