Speelzones Duinengordel

 

Oudsbergspel

Een gratis smartphone-spel voor je klas, gezin, jeugdbeweging of met vrienden!

Wil jij de boswachter helpen om het natuurgebied Duinengordel te beschermen? Super! Eeuwen geleden leefden er Ouweltjes, een soort aardmannetjes bij de Oudsberg. Kruip in hun huid, beleef plezier in het zand en kom van alles te weten over deze bijzondere duin. Ga met je familie, vrienden of jeugdbeweging op pad, scan de QR-codes met je smartphone en speel er op los om de Ouweltjes te helpen.

Praktisch

  • Best ben je tussen 7 en 18 jaar en met 4 of meer spelers. Iemand heeft een smartphone bij, waarop een app om QR-codes te scannen staat.

  • Je kiest ter plekke de wandelroute: de -12 jaar-route is 1 km, de +12 jaar-route is 2 km.

  • Parkeren doe je bij Camping Zavelbos. Hier vertrekt de wandelroute naar de Oudsberg. Reken voor heen en terug op 4 km. tip: Je kan bij Zavelbos een bolderkar huren.

  • Het Oudsbergspel doe je op eigen houtje en is helemaal gratis.

De makers van het spel

Het Oudsbergspel werd ontwikkeld door de leiding van Chiro Gruitrode, Chiromeisjes Opglabbeek en KAJ Louwel i.s.m. Agentschap voor Natuur en Bos, Mooss en de Duinengordelpartners.

Het Oudsbergspel kwam tot stand en werd gefinancierd in het kader van Jong redt Oud, een project van het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (provincie Limburg).

Zin om nog meer je steentje bij te dragen?

Wil je het natuurgebied Duinengordel graag mee onderhouden? Je kan meehelpen met beheerwerken door onder begeleiding dennetjes en berken te trekken. Educatief natuurbeheer is het programma waarbij Natuurpunt vooral samen met scholen beheerwerken uitvoert.

Tijdens dit natuuronderhoud leer je niet enkel dit unieke landschap beter kennen, maar is de kans groot dat je allerlei dieren kan spotten!

Stuur een mailtje naar info@duinengordel.be met als onderwerp 'beheerwerken' en vermeld wanneer en met hoeveel personen je graag wil meewerken.

In de kijker