Netwerk Duinengordel

 

Hou je van avontuurlijk biken door een prachtig landschap? Kom dan nu naar Duinengordel. Hier doorkruis je prachtige bossen en geniet je van mooie uitzichten in een gevarieerd landschap. Mountainbiken in Duinengordel kan via twee lussen die je rond de Oudsberg en Solterheide leiden. Het totale parcours is 40 kilometer lang. De routes lopen voor 98% over onverharde paden en zijn geschikt voor bikers van elk niveau. Sinds oktober 2016 is Duinengordel verbonden met 160 km routes in het Nationaal Park Hoge Kempen. Ontdek dit uniek dit Limburgs mountainbikemekka met een unieke marathonroute over 80 km.

 

Koop je mountainkaart

In de onthaalpunten, in de webshop van Wandelen in Limburg of bij de toeristische diensten

 

Route Solterheide: blauwe route

 

De blauwe route over bijna 20 km combineert bos- en veldwegen en passeert de steilrand van het Kempisch Plateau in Opitter. Door de bruuske insnijdingen van verschillende beken rij je door een prachtig heuvelachtig landschap, in de volksmond gekend als 'Klein Zwitserland'.

Je kruist ook de historische Geuzenbaan in Gruitrode die haar naam dankt aan de doortocht van Willem van Oranje en zijn Geuzen in 1536 aan het begin van de Tachtigjarige Oorlog.

Route Oudsberg: groene route

 

De route rond het natuurreservaat Oudsberg loopt voor 20 km door bossen, heide, velden en passeert de typische landduinen. Enkele kuitenbijters in de omgeving van de Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen, en zand als ondergrond zijn een uitdaging voor elke mountainbiker.

 

Connecties met Nationaal Park

Via 3 verbindingsroutes (gele pijlen) bereik je de rode route (24,36 km) van het Nationaal Park Hoge Kempen. Bekijk via mountainbikemekka alle details en stel zelf je ideale route samen.

Praktisch

 

De lussen kunnen afzonderlijk, of gecombineerd worden gereden.

 

Startplaatsen Oudsberg (groen)

 

  • Sentower Park (Leemskuilstraat, Opglabbeek)

  • Zavelbos (Kattebeekstraat, Opoeteren)

  • Sportzone Gruitrode (Groenstraat, Gruitrode)

  • Kerkplein Opoeteren (Kerkplein, Opoeteren)

 

Startplaatsen Solterheide (blauw)

 

  • Orshof (Heymansweg, Neerglabbeek)

  • Pollismolen, Opitter (Molenstraat, Bree)

Op kaart

Ga naar de digitale kaart voor een overzicht. 

In de kijker

Duinengordel ligt in het noordoosten van Belgisch Limburg en vormt de noordrand van Nationaal Park Hoge Kempen.

  • Facebook
  • Instagram