top of page
Paardrijden over 42 km bewegwijzerde paden

Ruiternetwerk

Navigeer van knooppunt naar knooppunt over bijna uitsluitend onverharde paden

Voor ruiter en paard is de Duinengordel de hemel op aarde. Hoewel het natuurgebied in verhouding niet zo groot is, zijn de bossen toch groot genoeg om in te verdwalen. Hier kun je dus urenlang met je viervoeter vertoeven.

 

Verdwalen doe je echter niet op het overzichtelijke ruiter- en menroutenetwerk, want de bruine ruiterbordjes gidsen je netjes van het ene knooppunt naar het andere. De voorbije jaren is het ruiternetwerk sterk uitgebreid.

Haal je gratis Ruiterkaart

De Ruiterkaart geeft je een duidelijk overzicht van het volledige knooppuntennetwerk, rustplekken en paardvriendelijke cafés.De kaart is gratis te verkrijgen in alle onthaalpunten, toeristische diensten en alle paardvriendelijke logies en cafés in Limburg. De kaart is ook online beschikbaar.

 

Op dit moment telt het maar liefst 45 km uitgestippelde routepaden. Tip: galoppeer door het mulle zand via de unieke ruiterslus tussen knooppunten 140 en 142 met zicht op de Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen. Bovendien is de Oudsberg de favoriete plek van Ludo Philippaerts. In Logeren in Vlaanderen Vakantieland vertelt hij hoe hij er jarenlang trainde en topruiter werd.

Sentower Park heeft nu een bewegwijzerde inlooproute. Daarom is Sentower Park een ideaal vertrekpunt met ruime parking voor trailers en vrachtwagens.

 

Praktisch

 

Startplaatsen

 

  • Orshof, Neerglabbeek, in de buurt van #52 en #135

  • Sentower Park, Opglabbeek, inlooproute naar #140 en #41

In de kijker

bottom of page