top of page
Nieuws

 

Laatste nieuws

In Duinengordel valt er heel wat te beleven. Daarom houden we je hier graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Vanaf mei Pop-up Expo "Wolven in Limburg"


In Limburg kan je vanaf mei tot het einde van het jaar terecht voor een reizende tentoonstelling over wolven. “Wolven in Limburg” kan bezocht worden in Noord-Limburg: de regio waar de wolven vandaag actief zijn. De initiatiefnemers willen inwoners en bezoekers informeren en hopen ook extra toeristen naar de regio te lokken. Ook de opgezette wolf Roger zal er te zien zijn. De toegang is gratis.

Opnieuw wolven in Limburg

Met de komst van wolven in onze contreien na meer dan een eeuw, is er een nieuw tijdperk aangebroken. Naya kwam vorig jaar via het grenspark Kempen~Broek in Bocholt ons land binnen. Daarna werd ze gesignaleerd in Bosland in verschillende gemeenten. Al snel bleek dat er ook een wolf actief was in de buurt van Duinengordel in Oudsbergen. Het was ook op weg naar dit gebied dat vorig jaar wolf Roger overleed bij een aanrijding in Maaseik. Nog wat later kwam wolf August aan in Bosland. Reden genoeg voor de initiatiefnemers - Natuur en Bos, de natuurgebieden Duinengordel, Bosland en Kempen~Broek en het Provinciaal Natuurcentrum - om een belevingsvolle en gratis expo te ontwikkelen waarbij de opgezette wolf Roger voor het eerst aan het grote publiek getoond wordt.

Samenleven met wolven

Via de reizende expo “Wolven in Limburg” worden bezoekers geïnformeerd over de aanwezigheid van wolven in Limburg. Je krijgt er antwoorden op vragen als: “Hoe kan je wolven herkennen? Wat eten ze? Wat betekent de terugkeer van de wolf? Waarom kiezen ze voor Limburg?” Op basis van ervaringen uit het buitenland zijn er tips over hoe mens en dier met elkaar kunnen samenleven en hoe je als veehouder je vee kan beschermen. Een belangrijke doelgroep zijn kinderen. Voor hun zet de expo onder andere in op interactie, educatie en worden de zintuigen geprikkeld. De initiatiefnemers rekenen er dan ook op dat heel wat scholieren de expo zullen bezoeken. “Wolven in Limburg” bezoeken kan perfect op eigen houtje. Verder worden vanuit de 3 natuurgebieden gidsen opgeleid. Deze kunnen geboekt worden via de projectwebsites om groepen door de expo te begeleiden of om extra info te geven. Scholen kunnen een geleid bezoek gratis reserveren.

Praktisch

Duinengordel

Commanderij (Oudsbergen): 18/5 - 14/7

Bosland

- Soeverein (Lommel): 17/7 - 31/8

- Toeristisch infokantoor (Peer): 4/9 - 20/10

Kempen~Broek

Mariahof (Bree): 23/10 - 29/12

bottom of page