top of page
Nieuws

 

Laatste nieuws

In Duinengordel valt er heel wat te beleven. Daarom houden we je hier graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lancering Van Duin tot Boer

Een ruim samenwerkingsverband* rond Duinengordel lanceert het project Van Duin tot Boer. Lagere scholen die deelnemen aan het project ontvangen een educatief pakket dat een brug slaat tussen natuur, landschap en landbouw. Anders verwoord: we ontwikkelen een pakket over ecosysteemdiensten.

Kinderen leren zo zelf verbanden zien tussen wat de boer kweekt, zaait, plant en wat er uiteindelijk op ons bord belandt. Bovendien ontdekken ze zo ook welke producten de natuur en het bos ons biedt en waar ze in de buurt van deze natuur en het landschap kunnen genieten.

Uiteindelijk willen we enerzijds meer natuur en landbouw op school brengen en anderzijds scholen aanmoedigen en ondersteunen om landbouwbedrijven en natuur te bezoeken.

Het project wordt voorgesteld op woensdag 28 november om 14u in Ontmoetingshuis de Riet, Schoolstraat 20 in Opoeteren in aanwezigheid van gedeputeerde Inge Moors.

Bent u geïnteresseerd in dit initiatief en wil u van bij de start weten hoe dit wordt aangepakt, dan bent u van harte welkom tijdens de uiteenzetting bij de lancering van Van Duin tot Boer! Gelieve op voorhand uw komst te bevestigen via info@duinengordel.be.

*Dit project is een initiatief van BOS+, Duinengordel, Plattelandsklassen, Natuurpunt en Provinciaal natuurcentrum i.s.m. de gemeenten Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek en de stad Maaseik. Volgende scholen werken mee als testscholen voor het ontwikkelen van het pakket: Basisschool Hink Stap Sprong Opoeteren, Basisschool de Kornuit Dorne, Basisschool de Springplank Neeroeteren en Basisschool Klim-Op Meeuwen. In de loop van 2019 zal dit project aangeboden worden aan 16 scholen in en om Duinengordel: van Meeuwen tot Dorne en van Neeroeteren tot Nieuwe Kempen.

Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

bottom of page