top of page
Nieuws

 

Laatste nieuws

In Duinengordel valt er heel wat te beleven. Daarom houden we je hier graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

de Mand

Zoek en win in Duinengordel!

Pasen duurt dit jaar extra lang want in Duinengordel liggen er in april en mei picknickmanden verstopt. Aan jou om ze te vinden! Wie een mand vindt, wint een luxepicknick voor 8 personen. Bovendien maken alle andere speurneuzen kans op leuke prijzen! Hou je klaar, ga op pad en waag je kans!

VIND DE PICKNICKMAND

Iedereen heeft wellicht al van 1 000 Zonnen en garnalen en de Stoel gehoord. Een programma op één waarbij een foto van een locatie het startschot is van een heuse zoekactie. In Duinengordel wordt een gelijkaardige wedstrijd georganiseerd, maar dan met een rieten picknickmand. Waarom een mand? Omdat Duinengordel de plek bij uitstek is om te picknicken in het zand of aan het water! Wie de Mand vindt, wint een luxepicknick. Bovendien maken alle deelnemers kans op leuke prijzen, waaronder cadeaucheques bij A.S.Adventure of een chocoladeworkshop.

WAAR EN WANNEER ZOEKEN?

De wedstrijd start op woensdag 18 april om 15 uur met een zoekactie tijdens de Buitenspeeldag in Duinengordel. Tijdens 4 daaropvolgende weken kan je de Mand vinden op zondagvoormiddag om 10u. Het gaat om 29 april en 6, 13 en 20 mei.

Hoe kom je te weten waar de Mand verborgen ligt? De foto van de locatie wordt gelanceerd op www.duinengordel.be en www.facebook.be/duinengordel, telkens op vrijdag om 17 uur. Dit is de startlocatie. Herken je de plek? Rep je er dan op zondagmorgen als de bliksem naartoe zodat je om 10 uur ter plekke bent. Eenmaal op de startlocatie krijg je een extra tip waarna je zoektocht kan beginnen.

PRIJZEN

Wie de picknickmand vindt, wint een luxepicknick voor 8 personen ter waarde van €100. De winnaar kan deze verzilveren op een tijdstip en een locatie naar keuze in Duinengordel. Al zullen zeker 2 nieuwe spots erg geliefd zijn: op het fietsroutenetwerk zijn er gloednieuwe rustlocaties aan het water gecreëerd. Eentje aan de oever van de Bosbeek in Opoeteren en eentje aan het ven Ruiterskuilen in Opglabbeek. Wie tijdens de zoekactie zijn of haar gegevens achterlaat, maakt kans op o.a. cadeaubonnen van €100 bij A.S.Adventure, een chocoladeworkshop bij Visser Chocolade en Duinengordelexpedities. De winnaars van deze prijzenpot worden op 30 mei bekend gemaakt.

MEER INFO & PRAKTISCH

  • Aangepaste kleding en schoenen/laarzen zijn aangewezen tijdens de zoekwedstrijd de Mand.

  • Kinderen worden steeds en overal door volwassenen begeleid.

  • Bij deze wedstrijd is het voor het zoekgebied toegelaten om de wegen en paden te verlaten, iets wat in natuurgebied doorgaans niet is toegestaan.

  • Het volledige wedstrijdreglement van de Mand is terug te vinden op de website van Duinengordel.

-------------------------------------------------------------------------------------

SELFIESPOTS

In Duinengordel zijn er recent op het fietsroutenetwerk nieuwe plekjes aangelegd waar het genieten is. Het zijn heerlijke picknickspots en bijzonder voor Duinengordel is dat ze aan het water liggen.

In Opglabbeek, bij het regenwaterven Ruiterskuilen tussen knooppunten 33 en 70 vind je een picknickvlonder over het water. Hier rust je uit te midden van natuurpracht.

Liever het klaterende water van een beek als achtergrond? Dat kan. In Opoeteren aan de oever van de Bosbeek is er een deels overdekte rustplek aangelegd tussen knooppunten 37 en 38.

Fiets tussen 18 april en 27 mei naar één van deze plekken, neem er een selfie en stuur die in via info@duinengordel.be. Je maakt kans op mooie prijzen waaronder cadeaubonnen van A.S.Adventure. Bovendien komt op 27 mei het fietsevent Bokkerieje voorbij deze locaties. Snel je fiets op en waag je kans!

affiche de Mand

picknickvlonder bij Ruiterskuilen in Opglabbeek

picknickvlonder bij de Bosbeek in Opoeteren

bottom of page