top of page
Nieuws

 

Laatste nieuws

In Duinengordel valt er heel wat te beleven. Daarom houden we je hier graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Borden maken Duinengordel zichtbaar langs invalswegen

Via verschillende invalswegen passeer of doorkruis je Duinengordel. Aan enkele van die wegen worden in de loop van dit voorjaar borden geplaatst die passanten duidelijk maken dat ze Duinengordel naderen, binnenrijden of passeren. Dankzij deze borden wordt de identiteit van Duinengordel op het terrein zichtbaar. Zo krijgt de topnatuur die in de bossen verscholen ligt een gezicht.

Waarom deze borden? Duinengordel is een verborgen natuurschat met in de kern een prachtig duinen- en vennenlandschap. Veel mensen passeren of doorkruisen Duinengordel, maar weten niet dat er achter de bossen die ze voorbijrijden ook een uniek landschap schuilgaat waar je heerlijk kan wandelen, fietsen, ruiteren, mountainbiken, paalkamperen enzovoort. Deze borden zullen dit met een mooie foto concreet maken. Op elk bord staat een sprekend landschapsbeeld of een recreant in actie met daarboven het logo van Duinengordel. Ontdek binnenkort langs de weg deze borden met de bloeiende heide, een idyllisch ven, de Oudsberg en actiebeelden van recreanten in deze topnatuur.

Waar komen de borden? In overleg met de Duinengordel-partners, stad Bree en het Agentschap voor Wegen en Verkeer zijn 8 locaties uitgekozen: 2 borden komen langs de Weg naar Zwartberg tussen Meeuwen en Opglabbeek-industrie, 2 borden langs de Weg naar As tussen Gruitrode en Opglabbeek, 2 borden worden – na afloop van de werken die in 2017 gepland staan – langs de Weg naar Opoeteren tussen Gruitrode en Opoeteren geplaatst en ten slotte verschijnt er nog een bord langs de Opstraat tussen Opitter en Neerglabbeek en eentje langs de Weg naar Opoeteren op de grens tussen Louwel en Opoeteren.

bottom of page