top of page
Nieuws

 

Laatste nieuws

In Duinengordel valt er heel wat te beleven. Daarom houden we je hier graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Gotta catch 'em all? Wij helpen je op weg in en om Duinengordel!

Slechts enkele maanden oud en in een mum van tijd een wereldwijd succes: Pokémon GO! Het spel via app voor iOS en Android dompelt je onder in de wondere wereld van de bijzondere schepsels Pokémon. Tot nu toe kon je de avonturen van Ash en zijn vriendjes enkel via televisie meemaken. Met de app beleef je ze zelf!

In de natuurkern van Duinengordel zal je niet gemakkelijk een Pokémon treffen, maar rondom het gebied en in de dorpskernen, vind je tal van leuke hotspots die je aardig op weg helpen. Wij lijsten ze even voor je op!

1. Opoeteren-centrum

Met niet minder dan 3 gyms en tal van Pokéstops, is Opoeteren-centrum dé Pokéhotspot rondom Duinengordel. Allen zijn het level 3-gyms en je vindt ze aan de kapel in de Kabienstraat, de gebedstoren op het kerkhof en aan het kunstwerk op het Bosbessenpleintje. Net als in andere dorpskernen tref je Pokéstops in Opoeteren vaak aan kapelletjes, zoals bijvoorbeeld de kapel in de Ridderpadstraat. Maar ook de kerk en het rond punt richting Dilsen-Stokkem/Dorne hebben een tweede bestemming gekregen!

2. Gruitrode-centrum

Met 2 gyms op enkele meters afstand en tal van Pokéstops in de buurt, is het centrum van Gruitrode ook een echte Poképleisterplek. De Commanderij van Gruitrode is een gym level 3, het rond punt zelfs eentje van level 4! De kerk, het Cultuurpunt en het kruisbeeld van Jezus zijn Pokéstops in de nabije omgeving. De talrijke kapellen in Gruitrode, zoals die in de Verlorenstraat, doen ook dienst als Pokéstop, net als het kerkhof in de Muisvenstraat.

3. Opglabbeek-centrum

Op het Dorpsplein van Opglabbeek bevindt zich een weelde van Pokéstops. Je vindt ze aan het dorpsmonument en de verschillende standbeelden rond het gemeentehuis. En uiteraard de kerk! Bij het standbeeld 'Doei Winnaar' vind je een gym level 3. Verlaat je het centrum in de richting van Gruitrode, dan tref je nog een Pokéstop bij het kerkhof, vlakbij de hondenlosloopzone en een gym level 2 aan het nabij gelegen Mariabeeld.

4. Opitter-centrum

Het intussen wereldberoemde standbeeld van Kim Clijsters en de oude pastorie van Opitter zijn de Pokéstops in het centrum van Opitter, maar nog spannender is de gym level 3 die je aan de kerk terugvindt.

5. Pokéstops in Nieuwe Kempen, Neerglabbeek en Louwel

Passeer ook langs Nieuwe Kempen, vlakbij het industrieterrein van Opglabbeek. In de Pokéstops die verscholen liggen aan de kerk van Nieuwe Kempen en de voetbalkantine van SK Nieuwe Kempen claim je weer heel wat items!

Kom je langs Neerglabbeek? Hou even halt aan de kerk of aan de kapel aan de Verbindinsweg. In Louwel vind je ook een Pokéstop aan de kerk.

Ken je zelf nog interessante plekjes? Laat het ons zeker weten via info@duinengordel.be. Have fun catching 'em all!

bottom of page