top of page
Nieuws

 

Laatste nieuws

In Duinengordel valt er heel wat te beleven. Daarom houden we je hier graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Duinengordel nomineert eeuwenoude beuk voor 'Boom van het jaar'


Vandaag eindigen de nominaties voor de 'Boom van het jaar', een zoektocht naar de interessantste en opmerkelijkste boom van België. De wedstrijd is een initiatief van tal van partners, waaronder ANB, Bos+ en de Bosgroepen. Dit jaar gaat de jury vooral op zoek naar het verhaal achter de boom. Ook Duinengordel nomineert een eeuwenoude beuk met een rijke historie.

In het wandelgebied Donderslag staat de prachtige beuk bij een ven, geflankeerd door een bank. Donderslag verwijst naar een woelige geschiedenis die teruggaat tot de 12de eeuw. Op deze plek vonden verschillende - volgens historici bloedige – veldslagen plaats. Recenter vond je hier een indrukwekkend landgoed met boerderij. Helaas blijft hier niets meer van over. Enkel deze monumentale boom illustreert het belang van deze plek in onze geschiedenis. Want bomen leven langer dan mensen!

Tijdens de zomermaanden zal een vakjury alle nominaties beoordelen en uiteindelijk 7 laureaten weerhouden. Van 1 tot 30 september kan iedereen vervolgens stemmen voor zijn of haar favoriet. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Week van het Bos. Meer info op www.boomvanhetjaar.be.

bottom of page