top of page
Nieuws

 

Laatste nieuws

In Duinengordel valt er heel wat te beleven. Daarom houden we je hier graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Minister Sven Gatz: "Deze Duinengordel en vooral de Oudsberg waren nog onbekend gebied, maar ze

Vlaams minister van jeugd Sven Gatz bracht op 30 maart een bezoekje aan Meeuwen-Gruitrode om er inspiratie op te doen voor het Vlaamse kampeerbeleid. "De gemeente doet hier extra inspanningen om de administratieve last voor kampgroepen te beperken", vertelt Gatz. "Meeuwen-Gruitrode heeft veel mooie voorbeelden op het vlak van samenwerking met jeugdgroepen. Dat gaat van een duidelijke kampeerbrochure, richtlijnen voor veilige kamp- en kookvuren tot overleg met alle partners. Een zeer knappe aanpak."

Op de hoogste landduin van Vlaanderen dronk de minister een lokaal biertje, aanschouwde de prachtige Duinengordel-landschappen en daagde enkele Chiromeisjes uit voor een spelletje Kubb. Hij nam ook een kijkje in de kampplaats Royer Brem. Jaarlijks ontvangt Meeuwen-Gruitrode zo'n 3.000 kampeerders.

bottom of page