Laatste nieuws

In Duinengordel valt er heel wat te beleven. Daarom houden we je hier graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Minister Sven Gatz: "Deze Duinengordel en vooral de Oudsberg waren nog onbekend gebied, maar ze hebben wel indruk gemaakt."

March 31, 2016

 

Vlaams minister van jeugd Sven Gatz bracht op 30 maart een bezoekje aan Meeuwen-Gruitrode om er inspiratie op te doen voor het Vlaamse kampeerbeleid. "De gemeente doet hier extra inspanningen om de administratieve last voor kampgroepen te beperken", vertelt Gatz. "Meeuwen-Gruitrode heeft veel mooie voorbeelden op het vlak van samenwerking met jeugdgroepen. Dat gaat van een duidelijke kampeerbrochure, richtlijnen voor veilige kamp- en kookvuren tot overleg met alle partners. Een zeer knappe aanpak."

 

Op de hoogste landduin van Vlaanderen dronk de minister een lokaal biertje, aanschouwde de prachtige Duinengordel-landschappen en daagde enkele Chiromeisjes uit voor een spelletje Kubb. Hij nam ook een kijkje in de kampplaats Royer Brem. Jaarlijks ontvangt Meeuwen-Gruitrode zo'n 3.000 kampeerders.

Please reload

Duinengordel ligt in het noordoosten van Belgisch Limburg en vormt de noordrand van Nationaal Park Hoge Kempen.

  • Facebook
  • Instagram