top of page
Nieuws

 

Laatste nieuws

In Duinengordel valt er heel wat te beleven. Daarom houden we je hier graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Week van het Bos in de Duinengordel was top!


Ondanks het soms gure weer blikken we tevreden terug op een geslaagde Week van het Bos in de Duinengordel. De kou en gietende regen konden de pret niet bederven voor de 150 aanwezige natuurhelden van 'Bosplezier'. En tijdens 'Boswandelingen' ontdekten zo'n 100 wandelaars de pracht van het gebied! De 2 activiteiten waren een samenwerking tussen Duinengordel, gemeente Opglabbeek en Bosgroep Hoge Kempen met de steun van het Agentschap voor Natuur en Bos.


'Bosplezier' op woensdag 14 oktober in en rond Sentower Park ging jammer genoeg gepaard met koude en gietende regen. Toch daagden er niet minder dan 90 kinderen samen met hun ouders of grootouders op om er een leuke namiddag van te maken in het bos! Tijdens verschillende spelletjes en workshops leerden de toekomstige natuurhelden nestkastjes bouwen, voerden ze boeiende gesprekken met bomen, beoefenden ze de edele kunst van bospoëzie, knuffelden ze schapen, roosterden ze marshmallows en deden ze nog zoveel andere toffe dingen... Om het met de woorden van Sune en Oden te zeggen:"Het was koud en nat, maar we kregen het er tóch warm van!"


Op zondag 18 oktober tijdens 'Boswandelingen' maakten zo'n 100 wandelaars zich op voor een korte of lange wandeling doorheen de Duinengordel. Voor de deelnemers aan de lange wandeling was hét hoogtepunt een bezoek aan de Oudsberg. Na afloop genoten de wandelaars nog na bij een heerlijk tasje soep en konden ze iets opsteken van de demo Zweedse kaarsen maken. De allerkleinsten konden smullen van de verrukkelijke geroosterde marshmallows.


Kon je er niet bij zijn? Snuif dan zeker de sfeer op met de foto's van Bosplezier en Boswandelingen.

Comments


bottom of page