top of page
Kim Clijsters training Duinengordel

Kim Clijsters neemt je mee: "De Oudsberg is fantastisch!"

 

Zin om uit te waaien in kleurrijke bossen waar frisse lucht je longen vult? Welkom in Duinengordel, een uitzonderlijke natuurkern in het noordoosten van Limburg. Je vindt er een mix van gouden landduinen, vennen, heide, bossen, graslanden en velden. Een topnatuurgebied in volle ontwikkeling. Kim Clijsters is fan van Duinengordel: "Dit prachtig gebied ligt in mijn achtertuin. Ik vind het heerlijk om me hier te ontspannen én ... er te trainen."

Gouden topper

Duinengordel ontdekken was tijdens haar professionele carrière een verademing: “Ik trok samen met mijn coach graag het bos in voor de dagelijkse, verplichte uurtjes work-out. Ik hou meer van de buitenlucht dan van de fitness”. De topbestemming in Duinengordel - letterlijk zelfs - is de befaamde Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen. Kim Clijsters: “Spurtjes trekken in het mulle zand naar de top put je helemaal uit. Terwijl je bovenop uitblaast krijg je een prachtig panorama als beloning.

"Spurtjes trekken naar de top van de Oudsberg put je helemaal uit. Gelukkig word je beloond met een prachtig panorama."

 

Ik kom hier graag met m'n kinderen. Voorzien van een picknick is dit op en top ontspannen en geniet ik van de rust. En de kids beleven de tijd van hun leven: ze klimmen in de bomen, ravotten en graven erop los.”

Attracties in de natuur

Duinengordel heeft een fijnmazig netwerk van bewegwijzerde routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters. Met leuke attracties er bovenop. Wandel via de GR, het Europees wandelroutenetwerk, naar de eerste paalkampeerplaatsen in Limburg. Zet er je tentje op voor een avontuurlijke overnachting in de ongerepte bossen. Ruiters ontdekken de doorwaadplaats, een blotevoetenpad voor paarden. En elke laatste zondagnamiddag van de maand kan je samen met een doorwinterde gids op stap, die vertelt over de nachtzwaluw of de gladde slang. Spanning verzekerd!

bottom of page