top of page
Houtactie

Kies een kerstboom uit Duinengordel

 

Droom je van een echte kerstboom, een den die heerlijk ruikt en een lage milieu-impact heeft? Kom dan deze kerstperiode je eigen boom uitdoen in Duinengordel en combineer winterse gezelligheid met een persoonlijke bijdrage aan lokaal natuurbeheer. Ook kinderen zijn welkom om met hun ouders te spitten en zagen en op actieve wijze het verschil tussen ‘naald en nep’ te leren kennen.

 

Duinengordel is een natuurgebied van bijna 3000 ha met een kern van heide en duinen omgeven door dennenbossen. Duinengordel is ook een onderdeel van het Nationaal Park Hoge Kempen. Via natuurbeheerwerken wordt ervoor gezorgd dat de typische duinen en de heide niet opnieuw in bos veranderen. Doorheen het jaar zorgen scholen en jeugdgroepen ervoor dat jonge dennen worden uitgetrokken. Met deze unieke actie kan ook jij een handje helpen.

 

Praktisch

 

De eerste gratis Kerstboomactie in 2018 was een succes en wordt weer vervolgd met een nieuwe editie op zaterdag 11 december 2021 om 10u  op een locatie die pas na inschrijving wordt meegedeeld. Kom een uurtje je handen uit de mouwen steken en neem nadien je exemplaar naar keuze gratis mee naar huis. Een den van Duinengordel ziet er lichtjes anders uit dan de kerstboom (spar) die we gewoon zijn, maar is eigentijds, duurzaam en met een uniek verhaal.

Om het knus en gezellig te houden voorzien we iets lekkers. Je zorgt zelf voor het transport van je den, handschoenen, een spade, aangepaste kledij en waterdicht schoeisel. Heb je interesse, schrijf je dan in via de website van het Nationaal Park Hoge Kempen. Na inschrijving ontvang je praktische info over de locatie. Wees er snel bij want vol is vol!

 

Opgelet, natuurelementen weghalen uit natuurgebieden is verboden en deze actie is een eenmalig evenement onder begeleiding van Duinengordel, Natuurpunt en Natuur en Bos.

bottom of page